BİZ KİMİZ?

Mühendislik, tasarım, proje yönetimi, danışmanlık gibi pratik ve pratik alanlarda Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarıyla çözüm ortağı olarak faaliyet gösteriyoruz. Ahşap, çelik, betonarme gibi farklı alanlarda farklı ihtiyaçları karşılayan yapı malzemeleri, mimari, mekanik, elektrik ve ileri projeler de dahil olmak üzere çok çeşitli işlere hizmet vermektedir.

Devamını Oku

BIM Sistemi ile Proje Yönetimi

İlk olarak BIM’in tarifini doğru yapmakta fayda vardır, maalesef bir çok kişi BIM'i bir yazılım olarak değerlendirmektedir. BIM, bir yapının tasarlanmasından ömrünü tamamlamasına kadar olan süreçte ihtiyaç duyacağı bilginin, proje paydaşları tarafından, diğer paydaşların zaman kaybetmeden kullanabileceği şekilde, oluşturulması gereken bir bilgi platformudur. Kısaca tarif etmek gerekirse, BIM’i birçok yazılımın oluşturduğu bir bilgi havuzu olarak ifade edebiliriz.

BIM Sistemi ile Proje Yönetimi

Proje yönetimini, bir projenin gereksinimlerini karşılamak üzere bilgi, beceri, araç ve tekniklerin tüm aktivitelere uygulanması olarak tanımlayabiliriz. Proje yönetimi bilgi ve pratikleri beş tane temel süreç grubundan oluşmaktadır.

  • · Proje hazırlık süreçleri
  • · Proje planlama süreçleri
  • · Proje uygulama süreçleri
  • · Proje izleme ve Kontrol süreçleri
  • · Proje kapanış süreçleri
Yukarıda saymış olduğumuz temel süreçler, proje yönetim mantığının oluştuğu tarihten itibaren hiçbir şekilde değişiklik göstermemiştir. Sadece gelişen teknoloji ile birlikte, iş yapma yöntemlerinde değişiklikler olmuştur. Eskiden bu işler el yordamı ile yapılırken, bilgisayarların çıkmasıyla birlikte, bu işler çok daha hızlı bir şekilde bilgisayarlarda yapılabilmektedir. Yakın dönemde ise inşaat sektöründeki bazı problemleri, uygulama aşamasına gelmeden çözebilmek için, yani inşaat projelerinin tek defaya özgü gerçekleştirilmesinden kaynaklı problemleri tamamen ortadan kaldırabilmek için, sektör yeni bir iş yapma yöntemi geliştirdi ve bu yönteme BIM ismini verdi.
BIM dediğimiz sistemde temel mantık, inşaat projelerini bilgisayar ortamında, içerisinde bilgi barındıracak şekilde modelleyerek, projelerdeki problemlerin üretilmeden önce çözülmesini sağlayıp, para, zaman, emek ve malzeme israfını en aza indirmektir. BIM dediğimiz sistemde üretilecek bilgi, inşaat proje yönetim süreçlerinde kullanılacak şekilde modellenip, proje yönetim süreçlerine zamanında ve doğru bilgi beslemesi yapılabilirse, proje yönetim süreçlerindeki zaman kayıpları en aza indirilecektir. Bu süreçlerde verilen kararlar da BIM sistemindeki bilginin doğruluğu ile doğru orantılı olacaktır. Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Profesyonel İç Mimari Hizmeti

  • Yüksek kaliteli tasarım hizmetleri sunuyoruz.
  • Projelerimize güveniyoruz.
  • İş için iyi bir Çalışma Ortamı
  • İletişime geçmek için İletişim Becerileri
  • Tadilat Hizmet Faydası
  • Sürdürülebilirlik ve modern teknoloji.
  • Bir Kariyer Genel Bakış fırsatı Mevcut
  • Bilimsel Beceriler Daha iyi bir sonuç elde etmek için
  • Tarihi Tadilat ve Restorasyonlar
  • Zamanında Proje ve Son Tasarım

BIM sistemi ile proje yönetimi, BIM sistemi ile projenizin her adımını yakından takip edebilir, buna göre yönetici ve çalışanlarla iletişim kurabilirsiniz.

CAD sistemlere oranla, BIM sistemlerde üretilen bilgi miktarı ciddi şekilde artmaktadır. Big data olarak ifade edilen bu bilginin, yönetilmesi, takibi, ve kontrolü ayrı bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Oluşturulan projenin bir BIM projesi olduğunu söyleyebilmek için, projede oluşturulan bilginin, nerede, ne zaman, nasıl, kim tarafından oluşturulacağı ve nerede, ne zaman, nasıl, kim tarafından kullanılacağı, sorularına cevap verebilecek nitelikte olması gerekir. Örnek ile ifade etmek gerekirse, bir mimarın, inşaat mühendisinin, makine mühendisinin ya da elektrik mühendisinin üreteceği bilginin, planlama mühendisi tarafından kullanılacağı ve iş programı yapılacağı, iş programı ile birlikte tedarik, insan kaynakları ve nakit akım planlarının da yapılacağı unutulmamalı ve BIM modeli oluşturulurken bu hususlar dikkate alınarak oluşturulmalıdır. Proje paydaşları kendi uzmanlık alanları dışındaki konularda, diğer proje paydaşları ile sürekli iletişim halinde olmalı, yani proje paydaşlarının birbirleri ile tam entegre olabilmesi gereklidir.

Karot Uzmanı