BİZ KİMİZ?

Mühendislik, tasarım, proje yönetimi, danışmanlık gibi pratik ve pratik alanlarda Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarıyla çözüm ortağı olarak faaliyet gösteriyoruz. Ahşap, çelik, betonarme gibi farklı alanlarda farklı ihtiyaçları karşılayan yapı malzemeleri, mimari, mekanik, elektrik ve ileri projeler de dahil olmak üzere çok çeşitli işlere hizmet vermektedir.

Devamını Oku

Mimari Proje Raporu Nedir?

Mimari proje raporu, mimarisi yapılan bir yapının hazırlanan tüm raporlarına denir. Projenin gerçekleştirilmesini isteyen işveren tarafından kesin ihtiyaç programı, doğa detayları, arsa özellikleri ile alakalı hazırlanan raporların bütününe mimari proje raporu denilmektedir. Aslında kısa anlamda binanın tüm detaylarının ele alındığı yöntem ve değerlendirme ya da yol haritasına mimari proje raporu denir.Mimari proje raporunun içerisinde projede kullanılacak olan malzemeler ve özellikleri, projenin toplam maliyeti, kullanılacak olan teknikler, yapı sistemi ve yapının ekonomik tablosu gibi verilerin tamamı bulunmalıdır. Mimarlar mimari proje raporunu çıkarırken genellikle aynı standartları kullanırlar. Bu sayede her mimarin yapmış olduğu mimari proje raporu bir başka mimar tarafından kolayca okunabilir, analiz edilebilir ve hizmet alan kişi ya da kurumlar tarafından rahat anlaşılabilir. Bu sebeple mimari proje raporları genelde aynıdır.

Mimari Proje Raporu Nasıl Yazılır?

Mimari proje raporları çok detaylı olarak yazılmış raporlardır. Bu raporlarda projenin yapı bölümleri ve yapı elamanları olmak üzere iki ana gruplandırma bulunur. Tasarlanan binanın bölümlerine ayrılması projenin çok daha anlaşılır olmasını sağlarken aynı zamanda tasnif edilme kolaylığı da sağlar. Kodlama dili olarak ise uluslararası Sbf sisteminden yararlanır. Yine mimari rapor örnekleri için Mimarlar Odası tarafından belirlenen standart pafta düzeninin kullanılması zorunludur. Yine imar durumu ile yönetmeliğe ait olan yorumlar da raporun içerikleri arasında bulunmaktadır.Proje raporu yazarken önce projenin adı ve projenin özeti kısımları gelir. Daha sonra projenin amacı ve giriş bölümü yer alır. Giriş bölümünden hemen sonra ise yöntem başlığı gelir. Yöntem de açıklandıktan sonra sonuç kısmı yazılır. En sona ise kaynak kısmı yazılarak proje raporu tamamlanır.
Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Profesyonel İç Mimari Hizmeti

  • Yüksek kaliteli tasarım hizmetleri sunuyoruz.
  • Projelerimize güveniyoruz.
  • İş için iyi bir Çalışma Ortamı
  • İletişime geçmek için İletişim Becerileri
  • Tadilat Hizmet Faydası
  • Sürdürülebilirlik ve modern teknoloji.
  • Bir Kariyer Genel Bakış fırsatı Mevcut
  • Bilimsel Beceriler Daha iyi bir sonuç elde etmek için
  • Tarihi Tadilat ve Restorasyonlar
  • Zamanında Proje ve Son Tasarım

  • Gözlemlerin ve ölçüm sonuçlarını yazılarak kaydedilmelidir.
  • Proje raporunda gereksiz uzatmalar ve tekrarlar olmamalıdır.
  • Raporunuzun olabildiğince kısa ve öz olması gerekir.

Proje raporunuz bilimsel bir çalışmanın ürünüdür. Bu rapor bir problemi ortaya koyup, problemin çözümü için gerekli ve geçerli verilerin neler olduğunu ileri sürüp tartışabilir veya problemi ortaya koyduktan sonra onun çözümü için izlenen yolu ve elde edilen verilerin değerlendirilmesi ile ulaşılan sonuçları ortaya koyabilir. Rapor başka araştırmacıların ulaştıkları sonuçlar ile ilgili fikirler de içerebilir.

Proje raporu başkaları tarafından ulaşılan sonuçların geçerliliğini, çelişkilerini ve başarısızlıklarını ortaya koyup yapılması gereken yeni çalışmaları önerebilir. Proje raporunuzu mutlaka aşağıdaki sıraya uyarak yazınız. Bu sıralamaya, proje raporlarının standart olması için, kesinlikle uyunuz.

Karot Uzmanı