BİZ KİMİZ?

Mühendislik, tasarım, proje yönetimi, danışmanlık gibi pratik ve pratik alanlarda Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarıyla çözüm ortağı olarak faaliyet gösteriyoruz. Ahşap, çelik, betonarme gibi farklı alanlarda farklı ihtiyaçları karşılayan yapı malzemeleri, mimari, mekanik, elektrik ve ileri projeler de dahil olmak üzere çok çeşitli işlere hizmet vermektedir.

Devamını Oku

Risk Nedir?

Belirsizliklere sahip fakat insanın karar vermesi gereken her durum, risk kavramı ile ilgilidir. İnsanlar belirsiz projelerde sorumluluk alma konusunda isteksizlik eğiliminde olabilirler. Çoğu insan, büyük risk içeren durumların kötü olduğunu ve bu durumlardan mümkünse kaçınılması gerektiğini düşünür. Riskten kaçmanın mantığında, belli bir miktar varlık kaybının rahatsız ediciliğinin, aynı miktar kazancının vereceği memnuniyetten daha şiddetli olması yatmaktadır. Günümüz iş dünyasında, karar vermede risk almanın önemli bir rolü olduğu düşünülür; kayıp riski, getiri beklentisini daha fazla güçlendirir. Risk, zamanla farklı biçimlerde kendini gösterebilmektedir. Riskler belirsizlikten doğar ve bilgi eksikliğinden kaynaklanır

Risk Yönetimi Nedir?

Risk yönetimi; bir projedeki risklerin tanımlanmasını, proje üzerindeki etkilerinin saptanmasını ve belirsizlikler gözönünde bulundurularak, gerekli düzenlemelerin yapıldıktan sonra, risklerin gerçekleşmesi durumunda alınabilecek önlemlerin belirlenmesini kapsayan bir proje yönetim tekniğidir.

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Profesyonel İç Mimari Hizmeti

  • Yüksek kaliteli tasarım hizmetleri sunuyoruz.
  • Projelerimize güveniyoruz.
  • İş için iyi bir Çalışma Ortamı
  • İletişime geçmek için İletişim Becerileri
  • Tadilat Hizmet Faydası
  • Sürdürülebilirlik ve modern teknoloji.
  • Bir Kariyer Genel Bakış fırsatı Mevcut
  • Bilimsel Beceriler Daha iyi bir sonuç elde etmek için
  • Tarihi Tadilat ve Restorasyonlar
  • Zamanında Proje ve Son Tasarım

Birinci yöntem olan hızlı sıralamada, risk yöneticisi operasyondaki insanlarla birlikte olası hasarları ve hasarların şiddet derecesini, tekrarlanma sıklığını, önlemleri ve muhtemel başarısızlıkları tespit eder. Bu yöntem riskle ilgili yorum yapılmasını sağlar.

İkinci yöntem, hasarı büyüklük ve olabilirlik durumuyla sınıflandırarak değerlendirmedir. Risk yöneticisi, işletmenin ilgili bölümlerdeki faaliyetlerini inceleyerek hasarın şiddet ve olabilirlik değerlerini bulur. Bu değerlerin çarpımıyla, risk sıralaması (indeksi) tablosu veya risk seviyelerini gösteren bir tablo oluşturulur.

Üçüncü yöntem, kantitatif (nicel) değerlendirmedir. Matematik ve fizik kanunları kullanılarak tekrarlanma sıklığı ile kaza etkilerinin şiddeti de ölçülür. Bu yöntem hata ve olay ağacı analizini de barındırır. İdeal olan hem nicel hem de nicel olmayan değerlendirmelerin birlikte yapılmasıdır.

Karot Uzmanı